Szakértő gondoskodás - iskola és panzió

Num: 22 by Csaladi Kutyasuli Tartalom:
Kutyapanzió - bentlakásos kutyaiskola

Egyre több otthonban kap kiemelt figyelmet az ember leghűségesebb társa, a kutya. Nem véletlen, hogy igen kedvelt téma lett. Különösen azért, mert mára már szorosan együtt, sőt sokszor egy élettérben élünk. Ki is alakult egy modern etológiai nézőpont, mely szerint a kutya természetes környezete: a család.

A háziasítás igen hosszú folyamatán átesett kedvencünk számára ettől még nem lett egyszerűbb az élet. Sajnos neki is szembesülnie kell a modern világunk számos problémáival.
Az egészségügyi problémáktól kezdve, számos viselkedésbeli és magatartási problémákig, sok mindennel kell időnként megküzdenie.

Az okok nagy változatosságot mutatnak. Lehet genetikai, de gyakran a helytelen tartási körülményekre, az elmaradt szocializációra, a rossz nevelési gyakorlatra vezethetők vissza. Ritka, hogy az eb egymaga felelős a kialakult problémákért, így ezek megoldását sem várhatjuk tőle. Ahogy egy családban mindent, ezt is csak közösen lehet sikeresen megoldani.

Azért a bajban nem maradunk egyedül. Szerencsére kaphatunk szakértő segítséget, sok helyen végeznek már a kutyák számára kínált szolgáltatást. Baranya megyében ilyen például a Családi kutyaiskola és kutyapanzió.

A közel tizenöt éves múlttal rendelkező családi vállalkozásban kitartó lelkesedéssel nyújtunk segítő kezet a problémák komplex kezelésében. Tevékenységünk palettáján az egyedi és csoportos iskolai oktatás mellett megtalálható a kutyapanzió is, mint bentlakásos kutyaképzés.

Ennek a képzési formának a legfőbb előnye, hogy az elhelyezés ideje alatt a négylábú kedvencünk egy szocializációs és köteléképítési tréningen vehet részt. Így összeköthető a kellemes a hasznossal, mivel ez a tudatos program különösen jót tesz a kutyák mentális állapotának.

A cél nemcsak az, hogy kiegyensúlyozottabb legyen a kutya, hanem az is, hogy fejlesztő hatással bírjon az ember-kutya kapcsolatra. Ez sokszor megalapozhatja a kutya további képezhetőségét, szocializációs fejlesztését is.

Természetesen minden kutyaképzés egyedi, így -a gazdi kívánsága szerint- az alapprogram kiegészíthető számos egyéb lehetőséggel: dogpark játék, túraséta, úsztatás, engedelmességi- vagy habilitációs képzés, …

Miért nagyon praktikus megoldás ez? A válasz egyszerű, mert egy árban „két legyet üthetünk egy csapásra”: Tréningezhetjük kedvencünket egy panzióztatás áráért!
A gazdi pedig addig elutazhat, kipihenheti magát, vagy intézheti egyéb dolgait.

A fontos, hogy a saját elvárásaink mellett legyünk figyelemmel a családi kutyánk igényeire is. Meg kell tanulnunk a kutyát a saját logikája szerint is szeretni!

 

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58