"Páratlan" Páros

Num: 24 /2018. by Csaladi Kutyasuli Tartalom: párkapcsolati tanácsadás

minden jog fenntatva

Sokszor vetődik fel a kérdés, hogy: Mivel is foglalkozik egy kutyaiskola?

Van, aki úgy válaszol erre a kérdésre, hogy természetesen kutyát oktat. Mások úgy érvelnek, hogy a kutyasuli egy gazdiképző, mert igazából a kutyavezetőket képezik.

Persze mi tudjuk jól, hogy a helyes válasz az, hogy "mindkettő" igaz, hisz az oktatás alatt tanul a kutya is, meg a gazdi is. Nehezen képzelhető el az egyik a másik nélkül.

De valójában nem is ebben van a lényeg!

A fő kérdés inkább a kutyaiskola szerepvállalásában van! Azaz milyen szerepet, funkciót képzel el, hogyan értelmezi önmagát, milyen szellemiségben tartja a képzéseit. Ez persze meghatározza a stílusát, a kommunikációját, a módszertanát is.

A Családi kutyaiskola számára egyértelmű a választás. Határozott döntés, hogy sem egy hagyományos munkakutya-, sem egy versenyszerű sportkutyaiskola nem kíván lenni. Nem egy 100% teljesítmény elérését tűzte ki fő feladatául a kurzusainak.

A mi célunk ennél sokkal egyszerűbb: mi nem "csak" a kutyát, vagy "csak" a vezetőt kívánjuk oktatni, hanem alapvetően a kapcsolatukat szeretnénk fejleszteni, erősíteni.

Megítélésünk szerint a kutya és a gazdi együtt egy egységes egész! Ezért a kettő együtt alkotja a tanuló párost. Így lesz valóban teljes a képzés!

A hangsúly a pároson van, a lényeg pedig a kettőjük kapcsolatában.

Ha érdekesen akarnánk fogalmazni, akkor azt mondhatnánk, hogy a mi dolgunk igazából egy "párkapcsolati" tanácsadás.

Minden gazdi és minden kutya egy egyedi személyiség, így a kapcsolatuk is teljesen unikum! Egy kutyaiskola nem telepedhet rá erre a kapcsolatra, csak segítheti, támogathatja azt. Így a mi szerepünk csak mellékszerep, soha nem főszerep!

A mi alapvető dolgunk, hogy ezt a kettő egyéniséget finoman összecsiszoljuk. Nem több!

A mi feladatunk, hogy irányt mutassunk, keretet adjunk azoknak, akik javítani szeretnének a saját kapcsolatukon. És ahogy mindig, itt is csak akkor lesz működőképes és sikeres a kapcsolat, ha minden fél hajlandó tenni, változni, fejlődni érte. Az ember is és a kutya is.

A Családi kutyaiskola óráin számunkra az a fontos, hogy megmutassuk a kutyázás örömeit. Hogy érezzük jól magunkat, legyünk jókedvűek! Mi is és a kutyánk is!

Vidám és jó hangulatban teljen el a kutyánkkal töltött, közös idő. Ez a legfontosabb.

A Családi kutyaoktatásban nincs stressz, nincs görcs, nincs teljesítmény orientáció. Csak a kutya van, meg az ember és a kettőjük " páratlan" kapcsolata.

Ezért, arra biztatunk, hogy ismerd meg, " fedezd fel a saját kutyádat!" Lásd meg az egyéniségét, a személyiségét. Persze mindenki más ütemben, más sebességgel halad, de ez nem baj. Adj magatoknak időt és lehetőséget!

Ha ez sikerül, akkor Te is rá fogsz találni arra az egyedi képzési módszerre, arra a sikeres oktatási tematikára, amely Nektek biztosítja a harmonikus együttélést.

A Családi kutyaiskola pedig szívesen támogat, bátorít, lelkesít és segít Titeket ebben!

 

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58