"Kapcsold be magad" - a családi harmónia elérése

Num:49 by Csaladi Kutyasuli Dátum:
22 dec 2018

minden jog fenntatva

- egy jó kapcsolat kell a boldog élethez

Egy jó kapcsolathoz legalább két együttműködő fél a legkisebb minimum. Önmagában ehhez midenki csak félig lenne elég. Íme egy nagy tanulság, amire nagyon figyelni is kell:

egyedül senki sem élhet tökéletes életet!

Egy új kapcsolatban mindenkinek új a helyzet, teljesen új a „csízió”. Biztos, hogy mindenkinek megváltoznak a megszokott körülmények. A változással pedig mindig együtt járnak az új praktikák és az együttes "vízió". Ha valaki ezt jól csinálja, akkor csak előnyére lehet egy társas vállalkozás, melyben fontos dolog lesz a kölcsönös alkalmazkodás.

Ha valakit csak az ösztönei hajtják az együttlétre, annak kevés ideje van a társas örömök megélésére. Aki viszont több ideig hajlandó feladni a függetlenségét, annak a jutalma lehet egy sokkal sikeresebb életben maradás. Ebben ugyanolyan értékes a megélt idő mértéke és a minőség színvonala is. Egy közösségi „jólétben” pedig csak az élhet, akinek valódi igénye a teljes összetartozás.

Persze már az első pillanattól kezdve jönnek a nehézségek, mert hát eltérőek a szükségletek, eltérőek a szemléletek, eltérőek a képességek, eltérőek a kompetenciák,

…de ezeket áthidalni segíthet a közös célkitűzés, az együttérzés

és az egymásról való gondoskodás.

Természetesen előfordulhat, hogy egy közösségi kapcsolat lemondással, vagy épp korlátokkal is járhat, ezért akár még változhat az identitás. Ekkor pedig jön a rádöbbenés egy érdekességre, hogy ami igazából megváltozik az nem is csak a külső környezet, hanem a saját személyiség. Az „Én” csak a mában létezik, a holnap már biztos, hogy az új "személyt" talál!

Megújulás! Az új körülményekhez való alkalmazkodás! Ez a túlélés igazi receptje! Sajnos ehhez sokszor az ember önmagában már tényleg nem elég, mert a tanuláshoz, a fejlődéshez sokszor kell egy támogató, egy ösztönző, egy erősítő fél is.

Egy élő kapcsolat csak úgy működhet a valóságban, ha megvan benne tartósan a közös szándék egymás segítésére, támogatására, életben tartására.

A bizalom lényege a bizonyosság, hogy „számíthatok rád” a körülményektől függetlenül! Teljesen mindegy innentől kezdve, hogy mi változik, mert a biztonság érzete mindenki számára érzékelhető.

Nyugodtan elhiheted, hogy egy "jó párosnak" nem szükséges

soha se félnie, se aggodalmaskodnia!

Hogyan csináld?

Mi csak ezt a praktikát tudjuk ajánlani, talán így is megfelel:

amit egymásnak nyújthattok az a kölcsönös gondoskodás, közösen elfogadott viselkedési normák és szabályok, egymást kiegészítő társas szerepvállalás, tiszteletben tartott önállóság, együttműködő konfliktuskezelés, vállalható terhek arányos megosztása egymással, a szeretetteljes elfogadás viszonzása.

Amit az egymás társaságával így nyerhettek:

Pozitív énkép, növekvő felelősségérzet, javuló teljesítmény, teljes kiegyensúlyozottság.

Ez a nyugalom állapota, a vágyott érzelmi harmónia.

Ennek egy lehetséges útja a család, melyben talán nélkülözhetetlen társ egy kutya.

Ha melleted van, Neki az a természetes. Ő boldogan él együtt Veled.

Ehhez néha nem kell más, csak egy kis kölcsönös figyelem.

 

Köszönjük a figyelmedet!

 

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58