„Mit és Hogyan?” - többféleképpen is

Num:52 by Csaladi Kutyasuli Dátum:
10 jan 2019

minden jog fenntatva

– saját vélemény a profi kutyaképzésről

ajánljuk ezt a cikket szeretettel minden meglévő és leendő ügyfelünknek

Egy jó kutyaiskolában a legfontosabb kérdés: Hogyan lehetnél Te profi kutyakiképző?

Mi erre, -szerénytelenül- azt válaszolnánk: Gyere és tanulj Tőlünk!
Miért pont Tőlünk? Erre sok választ is tudnánk mondani, de „kapásból” csak ezt mondanánk:
Azért, mert Mi meggyőződéssel tudjuk, hogy a jó kutyaképzésben "mit" és " hogyan" csinálj! De nemcsak ez a fontos, hanem az is, hogy ezt el is tudjuk Neked egyszerre többféleképpen is mondani. Pl. így:

  1. I. Egyszerűen - de érthetően:

Mit csinálj?

Ne gondolkodj ezen, csak csináld a rutint. De ne megszokásból!

Hogyan csináld?

Ahogy mi mutatjuk: jókedvűen, türelmesen, figyelmesen!

 

  1. II. Elkerülően - de támogatóan:

Mit csinálj?
A kutyaiskola csak egy helyszín, ahol megtanulható a helyes kutyás élet. Nem önmagáért van, hanem Te érted és a kutyádért. Itt érteni, gyakorolni, próbálgatni lehet -veszély nélkül- a kutyás életet. A gazdi-kutya páros mindig egy kapcsolatról szól. Ami ugyan úgy él, mint a páros két tagja. Ezért ugyanannyi figyelmet kell erre is fordítani, mint a tagokra külön-külön. A kapcsolat minősége legalább annyira fontos, mint a mértéke! Gondozni, ápolni, fejleszteni, erősíteni kell folyamatosan, de legfőképpen élni kell benne az életet! A kutyával élete végéig célszerű minden nap foglalkozni! Akkor is, ha ezt egy kutyaiskolában teszed, akkor is, ha máshol. Ha nem teszed, abból problémák lehetnek, gondok születhetnek, veszélyek keletkezhetnek.

„VIGYÁZZ, A KUTYA HARAP!”

Ez nem kétséges dolog, hanem teljesen valószínű! És a felelősség mindig az emberé, de sajnos a kutyát is büntetik érte! Sokszor véglegesen! A fő cél, hogy a problémákat, a gondokat, a veszélyeket biztosan elkerüld! A kutyaiskola dolga, hogy ebben Téged fejlesszen, támogasson, erősítsen folyamatosan. Mi a szerencse ebben? Hogy ezt megteheted jókedvűen, örömmel is. Ebben Neked van meg a döntési lehetőséged, a választási szabadságod! Mi az, amin múlhat a döntésed? Hát, most azt kellene mondani, hogy csak Te rajtad. De ez csak fél igazság lenne. Az igazság másik fele az, hogy a környezet is számít! Mi soha nem egyszerűsítjük le a gazdi-kutya kapcsolatot csak egy "kétszereplős" kapcsolatra. Meggyőződéssel hiszünk abban, hogy nagyon fontos tényező a támogató környezet is. Ugyanis a tanítási feltételek is meghatározóak az elért eredmények tekintetében! Ezt biztosíthatja Nektek akár egy kutyaiskola is. Ha más nincs, akkor pedig ezt is Neked kell megteremteni önállóan. Ez általában egyszerre sok és bonyolult feladat egy kezdő kutyakiképzőnek! Ezért -a legésszerűbben- mi azt javasoljuk, hogy a kutya képzésébe ne kezdj bele egyedül, hanem GYERTEK EL kutyaiskolába!
Hogyan csináld?
Érthetően, szakaszosan, tudatosan, kitartóan, figyelmesen!  Szívesen leírnánk ezt bővebben  is –Nekünk simán menne-, de rájöttünk, hogy sokkal könnyebben és gyorsabb Neked megérted, ha Mi mutatjuk és Te velünk együtt biztosan jól csinálod, ezért most inkább nem is írjuk le ezt ennél bővebben, mert tuti, hogy Te okos és ügyes leszel.

    III. Határozottan – de játékosan:

  1. Hmm, ez is megy nem gyengén. De piszok jól! Számunkra ez sem "ismételhetetlen duma".

  2. VIGYÁZZ! Ez nem lesz egyszerű. Kattints csak egyet ide, ha Te akarod, akkor megtalálod!
  3. VESZÉLY! Rázósan intellektuális út lesz ez! Előtte jobb ha „felkötöd szorosan a kisgatyát”!
  4. FIGYELEM! Ám azért, hogy közben is biztonságban érezd magad, előtte még most
  5. erősen „Kapcsold be mellettünk magad”!

SAKK – MATT 3 lépésben!


TÁJÉKOZTATÓ INFORMÁCIÓ

IV. Okosan - de elfogadóan

Hogy érthetőek is legyünk,

ez a cikk a mi személyes véleményünk, semmi más. Nekünk ez fontos, mert benne van a személyiségünk, az egyéni gondolkodásunk, a tanult szakismereteink, a több ezer „kutyás” tapasztalatunk, a 15 éves tanítási gyakorlatunk, a 20 éve meglévő/élő kapcsolataink, a megélhetésünk, a teljes családi életünk, és mert saját magunk jártuk végig az összeset. Ezért egyéni véleményt csak ezek alapján adhatunk. Mi mindig őszintén „all in”-t játszunk!

Örülünk és hálásak megköszönjük, ha meghallgatsz minket! Különösen, ha egyet is értesz velünk. De Nekünk az sem baj, ha nem! Attól még nyugodtan éljük tovább az életünk.
A Mi álláspontunk: Nem kell, hogy bármiről is legyen ítéleted, de mindenről lehet Neked is véleményed. Ez csak természetes! És ha ezt szívesen megosztanád Velünk, Mi figyelmesen meghallgathatjuk. Ha van még kérdésed, azt is -lehetőség szerint- türelmesen megválaszolhatjuk. Ám, ha -csak kedvtelésből- kutyázni szeretnél Velünk egyet, arra is teljesen nyitottak vagyunk. Mert az igazán nagy boldogság ám Nekünk.

A mi józan tapasztalatunk, hogy a jó megértéshez és a helyes elfogadáshoz kell az egymás kölcsönös és személyes megismerése is.

Mi őszinte örömmel kutyázunk,

és ezt megosztanánk -magabiztosan is- Veletek :)

Van bármi akadálya annak, hogy ezt elfogadjátok? Ugye nincs?!

Mert ezt biztosággan tudni, az a valóban igazi kincs!

 

BONUS: BEVÁLTHATÓ KUPON

V. Vonzóan - de nem hivalkodóan:

Hogy reklámozzuk is magunkat:

Ha Téged még eddig nem sikerült megnyernünk, akkor itt egy kedvező lehetőség!

Csak most, csak Neked, azonnal felkínálunk:

Mit kapsz most? Egy rendkívül értékes „családi” receptet:
„kevesebb akarat + több odafigyelés + állandó szeretet”
Hogyan kapod most? Hát itt, ezt teljesen díjmentesen!

Ha meg mered kockáztatni egyedül, csak főzd meg otthon bátran, vagy

GYERTEK EL Hozzánk egyszer csak próbaként!
Mert a hétvégén, Nálunk nyugodtan és biztonságosan meg is kóstolhatod.

Helyszín: CSALÁDI KUTYAISKOLA :)

EMLÉKEZTETŐ AJÁNDÉK

V. Megerősítően - ... :

Sajnos a hely meg az idő, no és különösen a mód nem alkalmas, hogy most a többi mondanivalónkat is kifejtsük Neked. De ami itt elmaradt (mellébeszélés nélkül, fegyelmezetten/kontrollálva, kapcsolatépítően, szerethetően, zseniálisan, ...),

azt is szívesen elmondjuk majd egyszer,

... de -ha lehet ezt szociálisan- csak személyesen.

Hogy ajándékot is adjunk válasz magadnak -a kedved szerint- e kettő közül:

A. Ha egyszer sincs kedvetek egy jót kutyázni, akkor ne gyertek el hozzánk soha!

B. Ha tényleg van kedvetek egy JÓT kutyázni, na akkor valóban

GYERTEK IS EL mindig!

Reméljük, hogy Te is tudsz örömmel az elmondottak közül saját magadnak egy személyhez szólót választani! Azt javasoljuk, hogy hagyd el a többit és csak azt az egyet olvasd el újra, de sokszor! Addig, amíg el nem éred, hogy teljes biztonsággal érezd a biztosat.

Hálásan köszönjük a figyelmedet!

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58