"Kezeld csak helyén a gyereket "

Num:54 by Csaladi Kutyasuli Dátum:
06 feb 2019

minden jog fenntatva

– kutya a családban-

ajánljuk a családi kutyásoknak

Az ebnevelés nem teljesen az, -csak hasonló- mint a gyereknevelés. Bár sokan ezt -kicsit elfogultan- talán nem így érzik, mégis tényszerűen ez így igaz. De nincs ezzel semmi baj, mi is csak érző lények vagyunk. Az tényleg igaz, hogy vannak közös tartalmak, de vannak bőven eltérések is. Ami biztos, hogy mások a mértékek és az arányok, sőt mások a célirányok, és mások az időtartamok.

És itt a lényeg: a kutyának megvan a maga helye!

 

Ezért kezeljük is ezt a kérdést pont ott, teljesen különállóan, a maga helyén!

A cél az ebnevelésben nem a teljes önállóság kialakítása, hanem az egész élethosszig tartó gondoskodás. A kutyánál máshol van az elengedés pillanata. Az érzelmi biztonságban az állandóságot kell megadni és nincs se hibából, se problémából, se betegségből, se korból, se fajból fakadó eltávolodás. Olyna gazdája legyél, aki megadja neki minden nap az érzelmi biztonságot is!

Egy ember gyerek egyszer "kirepül" a családból és túlél minket, számára biztos valószínűségi esemény az önállósodás. Nála biztos, hogy eljön az a pillanat, mikor egyedül lesz és szülői támogatás nélkül marad. Ez az élet rendje. Erre kell felkészíteni, hogy elég erős és fegyelmezett legyen ennek elviselésére. Hogy akkor már egyedül is működjön az önfegyelem és az öngondoskodás! Addig viszont kell a vigyázó szülői szempár, a gondos családi felügyelet, a közösségi felelősségvállalás.

A családi kutyának ez egész éltében, végig megmarad!

Ha a kedvencedre pedig ez után is emberként tekintesz, az biztos, hogy a kutya Neked csak örökké "függő" gyerek marad. A család az a biztos hely, ahol egymás társaságával mindig csak nyerünk! Amit pedig kölcsönösen megélünk: az a kétség nélküli összetartozás érzése lehet. Aki igazi kutyás ezt nagyon jól tudja: A kutya nem gyerek, de ettől még lehet igazi családtag.

A kutyának csak egy nyugodt családban lehet igazán boldog az élete!

A boldog pillanatok pedig a közösen megélt örömökben vannak,
töltsd fel a kapcsolatot sok vidámsággal és minden nap egy kis aktív játékkal!

Mert Nálunk vidám csapat a családi páros és Nekünk ez akkor jó, ha

egy jó társaságban él együtt és

egy jó közösségben együtt is nevet.

Hálásan köszönjük a figyelmedet!

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58