A kutya tanítása - felelős feladat

Num:65 by Csaladi Kutyasuli Dátum:
17 jún 2019

minden jog fenntatva

ajánljuk ezt a cikket minden kutyát tanító gazdának

Tanítani kutyát sokféle módon lehet. Már régóta együtt él az emberrel, így van erre bőven recept. Ezen a területen se hiányoznak a különböző divatok és irányzatok. Hogy ezekből Te melyiket választod? No, leginkább ez határozza meg a kutyával

a személyes kapcsolatot!

Itt is léteznek márkák, logok és védjegyek. Melyben mindig van néha saját, néha meg "átvett" tartalom. Azt, hogy melyik valós és melyik hamis soha nem csak egy gondolat dönti el.

Ha biztosan jól akarsz választani, akkor egy dolgot mi javaslunk Neked: Egy pillanatra állj meg! És figyeld meg a saját, belső érzésedet! Mert pont ez mutatja meg a valós lényeget.

Tudd meg Te is: mindig

az érzés vezérli

az összes cselekvésedet!

Az a szerencse, hogy ebben is van szabad választás. Persze az is igaz, hogy néha jól jön hozzá egy kis intelligencia. Döntést tudni kell hozni! Erre képesnek kell lenni minden egyes fontos pillanatban! Választani még az érzések között is önállóan lehet.

Sokszor lehet bonyolítani a dolgokat, de nem érdemes. Olykor az egyszerű felismerésben találod meg valóban a lényeget! A kutya tanításában sincs ez másképp! Csak figyelj, itt egy egyszerű eset:

Ha a kutyák az iskolában szabadon vannak -póráz nélkül-, akkor csoportosan szaladgálnak, egymást kergetik. Van, hogy csak "játszva" kergetik egymást. Van, hogy egymást "szelíden" fegyelmezik. És van, hogy az egyik kutya épp úgy fut, rohan, menekül, hogy egy másik már pont "zsákmányként" űzi őt.

Ez teljesen ösztönös! Így ezt kitörölni egy kutyából nem nagyon lehet! De ez már"pusztító" agresszió és abszolút nem "játékos" dolog! Sajnos akár tragikus végkimenetele is könnyen lehet. Tény, hogy ez egy másik kutya számára

tényleges fizikai sérülés, valós életveszély is lehet!

Így akár a kutya maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását is okozhatja!

Ki lehet ezért a felelős? Az ember, vagy a kutya? (Btk. 244.§. )

Az eb ezt különösen nagy streszként éliheti meg, amit nem dolgoz fel könnyen minden egyed. Ezt teljesen ráhagyni, vagy erre csak rálegyinteni súlyos felelőtlenség!

Kutyát tanítani ilyen körülmények között

nem lenne szabad senkinek!

Ezt megakadályozni, kivédeni, elhárítani, csak a Gazdival közösen lehet. Akár egy lelkiismeretes segítség igénybevételével, aktív részvételével, mert az élet védelme felelős irányítási feladat!

Akár a saját kutyád ősbizalmát veszítheted el azonnal, ha ilyen veszélyes helyzetnek kiteszed vagy ilyenkor a várt segítség tőled ekkor elmarad! És hát az is nagy igazság, hogy néha pont a segítő kényszer az, ami egy vészhelyzetből élve kimentheti olykor az ebet.

Ha már ezt is higgadtan teszed, akkor a kutyádat már Te is nyugodtan pórázon vezetheted!

Nekünk egy erős bizalmi híd az, ami pótolhatatlan. Mert pont ez, ami egy biztonságos kapcsolatot tartósan megalapoz.

Mindig az egyszerű technikában van benne a sikeres recept. Mi pont ezért tanítjuk ezt mindenkinek:

Kutyát felelősen tanítani csak nyugodtan lehet!

"Nyugalmazás" az, mikor adott pillanatban

irányítani tudod a saját érzésedet.

Add át Te is ezt valakinek.

Hálásan köszönjük a figyelmedet!

 

© Családi kutyaiskola - Pécs - "csak" családi Kedvenceknek

Információ és jelentkezés: 06-70/946-33-58